Wispolia wint ook tweede wedstrijd in de voorbereiding.

Op zondag 27 augustus om één uur stond de volledige selectie van de gebroeders de Jong paraat om de tweede tegenstander van de voorbereiding van de mat te spelen. Vandaag was ODV uit Wijnjewoude de gelukkige. Het weer was perfect, iedereen oogde top fit en was keurig op de afgesproken tijd aanwezig. Het zou het begin zijn van een geweldige voetbalmiddag.

Na de tactische bespreking en de warming-up mochten de eerste elf man het veld betreden. Deze heren stonden versteld van het biljartlaken wat er in Terwispel tegenwoordig ligt. Complimenten voor de facilitaire commissie van Wispolia.

Wispolia startte de eerste tien minuten scherp en kreeg kleine kansjes. Toch bleef de brilstand op het scorebord staan. Na een tijdje raakte de withemden de controle kwijt en werd ODV de betere partij. Eerst wist sluitpost Vietmeijer de stand nog onveranderd te houden door een puike redding waardoor hij bij een afstandsschot de bal op de lat kon tikken, maar even later was het offensief van ODV toch te sterk waardoor ze vlak voor rust de 0-1 maakte.

Rust. Na de rust mochten maar liefst 8 andere spelers het veld betreden. Opnieuw begon Wispolia goed. Verdedigend zijn er in korte tijd veel stappen gemaakt bij de jonge ploeg.

Toch kreeg ODV na verloop van tijd toch weer de overhand. Scheidsrechter Beatle moest twee knappe goals van de mannen uit Wijnjewoude afkeuren voor buitenspel, uiteraard scherp geconstateerd door onze geliefde grensrechter Hansie.

In de 65e minuut maakte de Vos een actie via de rechter kant. Eerst wilde hij de bal voorgeven op de vrijstaande Djoerd Speerstra, maar na een klein tikje van zijn directe tegenstander wist de rappe spits hier wel raad mee. De scheidsrechter floot en de bal ging op de stip. Langs de lijn winsten de supporters natuurlijk al wat er ging gebeuren. De vastberaden penalty-specialist Haitham eiste de bal op en schoot hem keurig linksonderin de hoek. Het publiek ging door het lint.

Vervolgens gebeurde er iets wat niemand voor mogelijk had gehouden. In de slotminuten van de wedstrijd had Djoerd Speerstra, beter bekend als Super Sjoek, nog wat energie over en hij zette een sprint richting de goal. Een goed oplettende “Peetros” Dijkstra zag de loopactie van zijn teamgenoot en gaf uiteraard een perfecte diepte bal. Super Sjoek zag de keeper te ver voor zijn goal staan en hij had geen tijd nodig om na te denken. Na een fenomenale lob wist het super-talent van Wispolia de bal in het netje te krijgen. Voordat de aanvaller door had wat er gebeurd was hoorde hij het publiek langs de lijn al tekeer gaan. De 2-1 stond op het scorebord en er was niet lang meer te gaan.

Toch wilde de scheidsrechter de mannen uit Wijnjewoude nog een kans geven om gelijk te maken. Na tien minuten langer gespeeld te hebben zag hij ook in dat daar geen kans meer voor was. Het fluitje deed z’n werk en de tweede overwinning op rij was een feit.

Na de wedstrijd werd er door veel jonge jongens geïnformeerd wanneer het de laatste keer was dat Wispolia twee keer op rij won. Ook was er veel vraag naar het gedragen shirt met nummer 15. Het shirt van Super Sjoerd.

Graag wil Wispolia de mannen van ODV bedanken voor de sportieve oefenwedstrijd en we zien jullie gauw weer!

Reacties zijn gesloten.