Algemene uitgangspunten:

• Ons protocol is gebaseerd op het protocol van NOC-NSF;
  • Blijf thuis bij klachten en laat je testen; Na bekendmaking van een negatieve uitslag aan het bestuur ben je weer welkom op het sportpark.
  • Blijf thuis als jij en/of een huisgenoot corona gerelateerde klachten hebben.
  • Blijf thuis als je wacht op een testuitslag of gedurende de 10 dagen nadat je positief getest bent;
  • Pas hygiëne toe;
  • Houd 1,5 meter afstand van andere personen;
  • Vermijd drukte. Wordt het toch te druk? Neem je verantwoordelijkheid en ga niet naar binnen/ga het sportpark niet op.
  • De aanwijzingen van onze corona-toezichthouders en bestuursleden respecteren we en volgen we op.

Wedstrijden/ trainingen:

Sporters kunnen worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens de training bij (vermoeden) van klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak;

Jeugd;

• Bij ziekteverschijnselen blijf je thuis.
  • Kleedruimtes zijn open. Douchen na de training en wedstrijden is mogelijk.
  • Verblijf zo kort als mogelijk in de kleedkamer.
  • Maximaal 2 stafleden per kleedkamer. Ouders zijn niet welkom in de kleedkamer.
  • Houd wedstrijdbesprekingen niet in de kleedkamer.
  • Drink alleen uit een door jou gebruikte bidon.
  • Houdt 1,5 meter afstand tot de trainer en andere volwassenen.
  • Vanzelfsprekend is gepaste afstand bij halen/brengen van kinderen een vereiste.
  • Leiders informeren bij uitwedstrijden naar de geldende maatregelen op het sportpark van de uitvereniging.
  • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar en tot volwassenen. Alle andere hygiënemaatregelen gelden ook voor kinderen.
  • Jongeren van 13 tot 18 (dus tot en met 17) hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden

Senioren;

Aanvullend voor de senioren gelden de volgende maatregelen:

• Tijdens de sportbeoefening geldt de 1,5 meter afstand niet tussen sporters. Buiten het speelveld geldt de 1,5 meter afstand wel.
  • Spelers en begeleiding houden afstand tot elkaar ook in de dug-out. Dat betekend dat er max 3 mensen in de dug-out kunnen zitten!
  • elk team heeft 2 kleedkamers (max 8 per kleedkamer)

Vervoer

Indien gewenst kan een chauffeur aangeven dat deze graag wil dat spelers van 13 jaar en ouder bij hem/haar een mondkapje draagt. Zorg dus dat je in het bezit bent van een mondkapje. Vanuit vv Wispolia verplichten we dit niet. Respecteer wel een ieder zijn wens hierin.

Sportpark:

• Bij wedstijden van ons eerste elftal vragen wij u bij binnenkomst om uw naam en telefoonnummer. Gegevens worden uitsluitend verwerkt en bewaard voor de uitvoering van een eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD en worden na 14 dagen vernietigd.

Wij verzoeken u de volgende gedragsregels in acht te nemen:

• 1,5 meter afstand houden
  • Alleen achter de reclame borden staan aan te moedigen
  • 2 personen per reclamebord m.u.v. gezinnen
  • Het eerste bord vanaf de dug-out vrijlaten
  • Waar aangegeven de looproutes volgen

(SPEEL NIET MET DE GEZONDHEID VAN EEN ANDER)

Afhankelijk van het aantal toeschouwers kan er worden besloten dat de kantine is gesloten na afloop van de wedstrijd. Spelers en begeleiders worden dan alleen nog toegelaten!

Dorpshuis:

De kantine in het dorpshuis is gewoon geopend. Wel gelden er extra maatregelen voor het gebruik van de kantine.

In de kantine dient u zich te houden aan de vastgestelde looproutes.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het bestuur.

Verkoudheid of corona?