• Coronabeleid VV Wispolia

Update Corona maatregelen

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet van afgelopen dinsdag 13 oktober treffen we de volgende maatregelen op ons sportpark. Jongeren tot 18 jaar mogen trainen en onderling wedstrijden spelen. Leden vanaf 19 jaar mogen niet trainen en wedstrijden spelen. Dit is iets zwaarder dan wat NOC/NSF in hun protocol voorschrijft maar wij kiezen voor duidelijkheid en maatschappelijke verantwoording om het virus onder controle te krijgen. Alle kleine beetjes die er aan mee kunnen helpen om het reproductie getal onder de 1 te krijgen, voelen wij als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit in ieder geval voor de komende weken totdat de situatie verbeterd is. Jongeren die in de JO 19 spelen en die nog geen 19 zijn kunnen meetrainen met de JO17. De kleedruimtes blijven gesloten. Voor de rest volgen wij het advies van de overheid.

Blijf gezond en blijf positief.

Het bestuur.

• Algemene uitgangspunten
    • Ons protocol is gebaseerd op het protocol van NOC-NSF;
    • Blijf thuis bij klachten en laat je testen; Na bekendmaking van een negatieve uitslag aan het bestuur ben je weer welkom op het sportpark.
    • Blijf thuis als jij en/of een huisgenoot corona gerelateerde klachten hebben.
    • Blijf thuis als je wacht op een testuitslag of gedurende de 10 dagen nadat je positief getest bent;
    • Pas hygiëne toe;
    • Houd 1,5 meter afstand van andere personen;
    • Vermijd drukte. Wordt het toch te druk? Neem je verantwoordelijkheid en ga niet naar binnen/ga het sportpark niet op.
    • De aanwijzingen van onze corona-toezichthouders en bestuursleden respecteren we en volgen we op.
  • Wedstrijden/ trainingen

Sporters kunnen worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens de training bij (vermoeden) van klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak;

• Jeugd
    • Bij ziekteverschijnselen blijf je thuis.
    • Kleedruimtes zijn open. Douchen na de training en wedstrijden is mogelijk.
    • Verblijf zo kort als mogelijk in de kleedkamer.
    • Maximaal 2 stafleden per kleedkamer. Ouders zijn niet welkom in de kleedkamer.
    • Houd wedstrijdbesprekingen niet in de kleedkamer.
    • Drink alleen uit een door jou gebruikte bidon.
    • Houdt 1,5 meter afstand tot de trainer en andere volwassenen.
    • Vanzelfsprekend is gepaste afstand bij halen/brengen van kinderen een vereiste.
    • Leiders informeren bij uitwedstrijden naar de geldende maatregelen op het sportpark van de uitvereniging.
    • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar en tot volwassenen. Alle andere hygiënemaatregelen gelden ook voor kinderen.
    • Jongeren van 13 tot 18 (dus tot en met 17) hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden
    • Bij ziekteverschijnselen blijf je thuis.
    • Kleedruimtes zijn open. Douchen na de training en wedstrijden is mogelijk.
    • Verblijf zo kort als mogelijk in de kleedkamer.
    • Houd wedstrijdbesprekingen niet in de kleedkamer.
    • Drink alleen uit een door jou gebruikte bidon.
    • Houdt 1,5 meter afstand tot de trainer en andere volwassenen.
    • Tijdens de sportbeoefening geldt de 1,5 meter afstand niet tussen sporters. Buiten het speelveld geldt de 1,5 meter afstand wel.
    • Spelers en begeleiding houden afstand tot elkaar ook in de dug-out. Dat betekend dat er max 3 mensen in de dug-out kunnen zitten!
    • elk team heeft 2 kleedkamers (max 8 per kleedkamer)
  • Vervoer

Indien gewenst kan een chauffeur aangeven dat deze graag wil dat spelers van 13 jaar en ouder bij hem/haar een mondkapje draagt. Zorg dus dat je in het bezit bent van een mondkapje. Vanuit vv Wispolia verplichten we dit niet. Respecteer wel een ieder zijn wens hierin.

• Sportpark
    • Bij wedstrijden van ons eerste elftal vragen wij u bij binnenkomst om uw naam en telefoonnummer. Gegevens worden uitsluitend verwerkt en bewaard voor de uitvoering van een eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD en worden na 14 dagen vernietigd.

Wij verzoeken u de volgende gedragsregels in acht te nemen:

• 1,5 meter afstand houden
    • Alleen achter de reclame borden staan aan te moedigen
    • 2 personen per reclamebord m.u.v. gezinnen
    • Het eerste bord vanaf de dug-out vrijlaten
    • Waar aangegeven de looproutes volgen

(SPEEL NIET MET DE GEZONDHEID VAN EEN ANDER)

Afhankelijk van het aantal toeschouwers kan er worden besloten dat de kantine is gesloten na afloop van de wedstrijd. Spelers en begeleiders worden dan alleen nog toegelaten!

• Contact

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met het bestuur van VV Wispolia