Zondag 10 april mochten de mannen van Wispolia op een mooie zondagmiddag aantreden tegen de Flamingo’s uit het pittoreske Leeuwarden. De club uit Terwispel heeft de kans om de ongelukkig wedstrijd van de week ervoor tegen Tijnje goed te maken, maar dan moeten de mannen uit Terwispel in de wedstrijd net zo fel zijn als dat het zonnetje schijnt.

Het tempo in de wedstrijd zat er meteen goed in. Dit vooral bij de mannen uit Leeuwarden, die twee grote kansen onbenut lieten een daarna toch vroeg de 1-0 voorsprong pakten. Waar Wispolia meteen opjacht ging naar de gelijkmaker mochten de Leeuwarders weer juichen. Door niet al te scherp ingrijpen van Wispolia kon de spits simpel scoren.

Na het missen van een handje vol goede mogelijkheden waaronder een vrije trap op de lat, lag de bal er aan de andere kant plotseling wel in. Na een goede interceptie op het middenveld volgde een snelle counter. Het balletje kwam bij Post in de voeten en die gaf de bal knap af op van Noordenburg, wat de 2-1 inluidde.

Even was Wispolia de baas op het veld en mocht het ruiken aan de 2-2. Na goed doorzetten van van Noordenburg zag hij zijn poging net voorlangs gaan en er was te zien dat dit samen met het betere spel de ploeg een zetje in de rug gaf.

Lang mocht deze periode niet duren. Door een onnodig weggegeven vrije trap rond het zestienmetergebied werd de bal schitterende en snoeiharde wijze in de kruising geschoten. De keeper kon de bal alleen maar horen. Ook kwam de 4-1 nog op het scorebord, de makkelijk scorende spits van de flamingo’s ontfutselde in de zestienmetergebied van Wispolia de bal van een van de verdedigers en wist daarna simpel het net te vinden. Alweer de derde goal van deze weergaloze spits.

Wispolia bleef knokken maar was door het hanteren van de lange bal kansloos omdat er geen tweede bal werd gewonnen, in tegendeel van de Flamingo’s die goed stonden opgesteld en veel duels wonnen.

Maar waar niemand het meer verwachte kopte Klijnstra uit een vrije trap die hij zelf had verdiend knap raak, 4-2. ‘’Kan het dan nog?!’’ zag je de spelers denken.

De mannen uit Leeuwarden vonden van niet en knalden vlak voor rust de 5-2 in het goal waardoor Wispolia met een forse tik de kleedkamer opzocht.

Na rust was het meteen weer raak, door defensief geklungel vlak voor eigen goal kon de spits aanteken voor zijn vierde goal van de middag. Voor de mensen die nog geloofden in een comeback voor de wispolianen werd het een koude douche, want er werd snel aangetekend voor de 7-2. De goals gingen als warme broodjes over de toonbank voor de flamingo’s. Het kon nog wel een lange middag worden voor de mannen uit Terwispel, maar verder dan 8-2 door weer een goal van de spits kwamen de Flamingo’s niet meer. ‘’Waarom treuren over een vertrekkende Ogbeche, als je deze jonge in de stad hebt rondlopen?’’ klonk het tijdens de wedstrijd na het maken van zijn zesde goal op deze mooie zondagmiddag. Na nog een twintig minuten slecht voetbal van beide ploegen floot de goed fluitende scheidsrechter voor het laatst op zijn fluit. ‘’Alweer geflatteerd’’ klonk het langs de lijn, de Wispolianen mochten zonder punten terug naar Terwispel.

Net als de laatste weken zit het Wispolia niet erg mee en was dit een erg ongelukkig nederlaag, waar van te voren meer in had kunnen zitten. Wispolia was geen schim van het team wat hier vorig jaar nog met knap voetbal 3-1 won. Volgende week treffen we het Aengwirden uit Tjallebert, gezien de stand wordt dit geen makkelijke wedstrijd voor de withemden. Echter is de bal rond en is het 11 tegen 11..

Uw razende reporter JJ

 

Reacties zijn gesloten.