Op zondag 15 oktober mocht Wispolia thuis aantreden tegen de mannen van AVV. Na een klinkende overwinning van het tweede tegen de Sweach was het om vervolgens de beurt aan het eerste. Op een erg mooie na-zomerdag wist Wispolia op het laatste moment nog een punt uit het vuur te slepen tegen de eilandbewoners, wat de totaaltelling op twee punten brengt.

Doordat de tegenstanders de boot terug naar het eiland nog wilden halen, werd er al om 12:00 afgetrapt in Terwispel. Gedacht werd dat dit bij sommige spelers wat te vroeg zou zijn, maar toch was de gehele selectie weer keurig om de afgesproken tijd van 11:00 aanwezig. Na een scherpe warming-up mocht een bekende leidsman op zijn fluit blazen voor het begin van de wedstrijd.

AVV begon de wedstrijd met de lichtelijke overhand. Wel werd de rechtsbuiten van AVV door een aantal knullige momenten door de jongens die op de bank zaten bij Wispolia al beoordeeld als een zeer beperkte voetballer. Uitgerekend deze rechtsbuiten wist na 10 minuten voetballen na een prima persoonlijke actie de bal keihard richting de linkerbovenhoek te schieten, waardoor goalie Bauke geen schijn van kans  had en de mannen in het geel op 1-0 voorsprong kwamen.

Later in de eerste helft werd het spel gelijkwaardiger. AVV kreeg nog een levensgrote kans vanuit een schot van randje 16 die gepareerd werd door het keepertje van Wispolia, maar ook de mannen in het wit werden dreigender. Toch vielen de eerste helft geen goals meer en mochten de mannen om een bakje thee met de minimale voorsprong voor AVV.

Na de rust wist AVV opnieuw snel te scoren. Na een persoonlijke actie van een speler van AVV zocht hij zijn directe tegenstander fysiek op. De spits ging naar de grond en de scheidsrechter wees naar de stip. Vervolgens wist een centrale verdediger de penalty feilloos in te schieten. 2-0.

Dit was voor Wispolia een omslagpunt. Het hele team ging er met de schouders onder staan en dit zorgde voor een legioen aan kansen. Waar eerst Taco de Vos wist af te leggen op Anne van der Zwaag die de bal keurig links onderin de hoek wist te schieten, kregen de aanvallers later nog meer kansen. Toch bleef 2-1 lang op het bord staan.

Tot de 85e minuut. Na een vrije-trap op het randje van de 16 die slim genomen werd door aanvoerder Taco de Vos, kon Jan Gerrit Post de bal uit een volley op de slof nemen. Waar in eerste instantie de keeper nog keurig wist te redden, was in tweede instantie invaller Jan Sietse de Boer die de bal in het goal wist te werken.

Na de goal wilde alle omstanders dat Wispolia vooruit ging voetballen. Echter, het was AVV dat toch het balbezit toe-eigende. Hier kwamen echter geen grote kansen meer uit waardoor de stand bleef haken op 2-2 toen de prima fluitende scheidsrechter voor het laatst deze middag op zijn fluit blies.

Volgende week spelen de mannen uit Terwispel opnieuw thuis. Deze keer zal het op zondag 22 oktober moeten afrekenen met de mannen uit Tjalleberd; Aengwirden. Graag zien we iedereen om 14:00 op de Pûster!