Na de competitie-opening van vorige week, waar thuis tegen Langezwaag een punt werd gepakt, mocht Wispolia zondag aantreden in Langweer. Een wedstrijd die al voor de 10e keer in de historie op het programma staat. Wispolia wist deze wedstrijd één keer te winnen.

De wedstrijd ging na het fluitsignaal van de scheidsrechter om half drie van start. Wispolia opende de wedstrijd met de intentie om in te zakken en de tegenstander het spel te laten maken en via vlotte counters toe slaan.

Echter lieten de mannen uit Terwispel Langweer in de openingsfase te veel voetballen. Dit leidde snel tot de 1-0 van de thuisploeg. Waar de Wispolianen eerder nog wel werden gered door de scheidsrechter die het hinderen van de doelman binnen het vijfmeter gebied had geconstateerd, floot de arbiter na een zelfde situatie uit een corner die direct ingeschoten werd niet op zijn fluit. De fel gele sokken van de doelman, waar zijn teamgenoten voor de wedstrijd veel aandacht aan hadden besteed, brachten tot dat moment niet veel geluk.

De withemden wisten zich na dit ongelukkige doelpunt goed te herstellen. Ze gingen beter staan waardoor het verdedigen makkelijker werd. Des al niet te min kreeg Langweer nog wel een enorme mogelijkheid. Deze werd niet verzilverd door de speler van Langweer. De bal werd in de kluts voor het doel naast geschoten. Zouden de gele sokken van keeper Bauke dan toch invloed hebben..?

Halverwege de eerste helft wist Wispolia via Taco de Vos voor het eerst gevaarlijk te worden. Met de bal aan de voet lukte het Taco aan de rechterkant van het veld de verdediging te omspelen om vervolgens voorlangs te schieten. Na een afstandsschot van Bouke Post was het weer de beurt aan Langweer dat vlak voor de rust nog twee vrije trappen op het randje van het strafschopgebied kreeg. Ook dezen werden niet benut waardoor de mannen met een 1-0 stand aan de thee gingen.

In de tweede helft stond er een ander Wispolia in het veld. Zo werden er weinig kansen weggeven en werd het Langweer lastig gemaakt. Dit resulteerde in een aardige mogelijkheid voor Jan Gerrit Post. Hij had de bal voor het inglijden na een mooie pass van rechtsback Johannes Bijstra. Echter kwam de populaire middenvelder van Wispolia helaas een teenlengte te kort.

Wispolia probeerde de 1-1 te forceren door in de eindfase één op één te gaan spelen achterin, maar wist geen grote kansen meer te creëren. Langweer daarentegen wist na een aantal kleine mogelijkheden, die ontstonden door de aanvallende gedachtegang van Wispolia, toe te slaan. Na een snelle tegenstoot wisten de mannen in het rood vlak voor het eindsignaal de 2-0 te maken.

Er werd een knappe wedstrijd met veel werklust en strijd op de mat gelegd. De punten blijven echter thuis bij Langweer, dat net een maatje te groot was. We willen Langweer veel succes wensen met de rest van het seizoen.

Volgende week staat er voor Wispolia niks op de planning. Graag verwelkomen we iedereen over twee weken op sportpark De Pûster waar om 12:00 uur wordt afgetrapt tegen AVV.