Zondag 28 oktober stond er na twee opeenvolgende thuiswedstrijden weer een uitwedstrijd op het programma. Wispolia treft in Deinum op het kunstgras de plaatselijke voetbalvereniging waar de drie punten moeten worden behaald. Vorig seizoen werd deze wedstrijd ook gespeeld, destijds werden de Wispolianen met 3-0 naar huis gestuurd.

In een stormachtig Deinum werd om 14:00 uur afgetrapt door de gastheren die de eerste helft wind mee hadden, wat automatisch betekent dat Wispolia wind tegen had. Hier kon niet echt goed  mee om worden gegaan. De thuisploeg daarentegen wist zich er prima tussenuit te voetballen en dat gaf ze meteen vanaf het begin de overhand, wat resulteerde in dreiging voor het doel van keeper Bauke. Maar de pas vader geworden keeper hield het eerste kwartier stand. Toch werd er gescoord. Een speler van Deinum schoot vanuit een lastige hoek raak. De bal werd door de harde wind van richting veranderd wat de keeper machteloos maakte. Meteen na de 1-0 voorsprong viel ook de 2-0 voor de ploeg met de siepel op’e toer. Een mislukte manier om uit te verdedigen werd keihard afgestraft door een speler van Deinum. Een flinke klus dus voor de withemden om nog met punten huiswaarts te keren. Al helemaal als de spits na een knappe actie voor de 3-0 tekent. Al kappend en draaiend schiet hij de ruststand binnen.
Wispolia is voor rust via Anne nog wel dicht bij de 3-1 maar de doelman stond goed gepositioneerd waardoor het schot op de vuisten van de keeper uiteenspatte.

Na een kop thee in de rust gingen de mannen in het wit opzoek naar doelpunten. Met de wind mee ging het voetballen beter en was Wispolia meer aan de bal dan in het eerste bedrijf. Zo vielen er ook kansjes te noteren, de grootste was een vrije trap van Taco die via de lat over het doel schoot.
Deinum dat er in de tweede helft gevaarlijk uitkwam via scherpe counters, wist het duel definitief te beslissen door een corner via de kluts binnen te werken.
Het duel bloedde dood al kreeg Wispolia nog wel een grote kans op een eretreffer. Na een mooi combinatie tussen Taco en Jan-Gerrit werd de bal voorlangs geschoten.
Voor Wispolia moest de gehele gifbeker leeg, een kans voor de spits van Deinum werd door Bauke gepakt maar rolde door de harde wind tergend langzaam over de doellijn.
De onzichtbare dus goeie scheidsrechter floot daarna meteen af. Eindstand 5-0.

Volgende week staat er alweer een wedstrijd gepland op sportpark de Pûster in Terwispel.Het ontvangt dan koploper Joure. Hopelijk tot dan!