Op 3 december 2017 mochten de mannen uit Terwispel aantreden tegen de buren uit Beetsterzwaag. Door de winterse temperaturen en de herfstachtige weersomstandigheden van de laatste tijd werd er uitgeweken op het kunstgrasveld van De Sweach. Dit veld was gelegen op een gouden plekje, constateerde de mannen in het wit.

Toen elke basisspeler de juiste sokken aanhad kon de scheids fluiten voor het begin van de wedstrijd. Wispolia zette veel druk naar voren, waardoor De Sweach vooral de lange bal hanteerde en er via de snelle jongens voorin probeerden uit te komen. Het eerste half uur ging gelijk op, met enkele kleine kansen voor beide partijen.

Na een  half uur voetballen greep de linksback van De Sweach keihard in op aanvaller Peetros Dijkstra, die vervolgens een tijdje op de koude grond bleef liggen. De scheidsrechter besloot om deze overtreding te bestraffen met een gele kaart. Hier was de back van De Sweach het niet helemaal mee eens, omdat hij wel de bal speelde. Dit uitte hij bij de scheidsrechter, die niet twijfelde en direct zijn kaart weer uit z’n broekzak haalde. Hij mocht het gouden plekje gelegen in Beetsterzwaag inruilen voor de douches, die later minder goed bevonden werden dan het veld, aldus de mannen uit Terwispel.

Dit veranderde het spelbeeld ook volledig. Wispolia wist de eerste helft nog veel voor de goal te komen. Helaas voor de Wispolia-liefhebbers zonder resultaat, wat vooral kwam door het enorme harde werken en de passie in het voetbal van de mannen uit Beetsterzwaag. Ook werden er nog een aantal gele kaarten uitgedeeld in deze harde, fanatieke doch sportieve wedstrijd. Beide partijen gingen de rust in zonder het net te hebben gevonden.

Na de rust startte Wispolia erg slecht. De passes kwamen niet meer aan en hier wist De Sweach gebruik van de maken. Een slechte terugspeelbal werd onderschept door een aanvaller in het rood. Zijn schot kon eerst nog keurig overgetikt worden door keeper Bauke, maar de corner die hieruit volgde werd in de kluts binnengeschoten. 1-0 voor de mannen uit Beetsterzwaag.

Hierdoor leek Wispolia weer wakker geschut. Het ging weer volledig vooruit voetballen en dit leverde ook kleine kansen op. Ook zette de trainers de Jong een aantal vlugge A-junioren in de aanval, om hierdoor de gelijkmaker te forceren.

Dit bleek een goede zet. Na een overtreding op spits Anne, nam na overleg A-junior Jelte Post een aanloop om de vrije-trap te nemen. Hij zag de keeper in de voor hem rechterhoek staan en besloot hem dus links te schieten. Feilloos krulde hij de vrije-trap de kruising in en promoveerde hij de deze mogelijkheid tot de gelijkmaker, met nog maar een paar minuten op de klok.

Beide partijen probeerden op het laatst het winnende doelpunt te forceren, maar zonder resultaat. Het bleef bij een gelijkspel en na afloop leken beide partijen hier teleurgesteld over. Graag willen we De Sweach bedanken voor de leuke en spannende wedstrijd!

Op 10 december speelt Wispolia thuis tegen  SC Boornbergum. Zij staan met 6 gespeelde wedstrijden momenteel op 18 punten, wat een ongeslagen status oplevert. Graag nodigen we jullie uit om te kijken of Wispolia hier verandering in kan brengen!